Hästar

Mina nuvarande hästar

Här kommer lite kort info om alla mina hästar!

Crispie

DSC_0109

Crispie är ett C-ponny sto. Hon är född 2001 och är 135 cm i mankhöjd. Hon är en korsningsponny, New Forest/Islandshäst och har okänd stam.

Vi fick hem Crispie 1 januari 2014, då hade hon levt som skogsmulle/familjeponny i hela sitt liv. I början kunde jag inte jobba henne knappt någonting, hon sprang med huvudet rätt upp och det gick bara fortare och fortare. Vi utvecklade från det, till att starta LA dressyr och LC hoppning. Hon älskar att hoppa och att gå terräng men hennes kapacitet sitter mest i dressyren. Tyvärr hann vi inte så långt innan jag började känna mig något lång. Vi har nu ägt henne i över två år och det är tack vare henne som jag fortfarande håller på med hästar. Jag har helt enkelt henne att tacka för mycket.

Crispie är en väldigt pigg och glad ponny, eftersom hon har islandshäst i sig så får hon något dålig galopp om hon vilar länge och hon är lite framtung. Hon kräver mycket ryttare och det finns inte många som klarar av henne. Hon är livrädd för att bli sprejad och hon behöver sederas innan klippning. Förutom det så är hon den snällaste och bussigaste ponnyn jag någonsin har träffat!

Crispie är för tillfället utlånad till en tjej som bor i Mariestad, Liza.

10308129_655138217892267_2714275677252524172_n-300x300

Sugarcream Candy

DSC_0041

Temmel, som hon kallas, är ett D-ponny sto. Hon är född 1997 och är ca 144 cm i mankhöjd. Hon är importerad från Irland, korsningsponny med okänd stam.

Jag fick hem Temmel den 7 februari 2015, hon har tidigare startat LA/MSV hoppning och för längesedan också fälttävlan. Hon är en väldigt het ponny och hon älskar att galoppera i full galopp. Hon är extremt hoppglad och hon skulle hellre dö än att gå dressyr. I dressyren blir hon raka motsatsen till sig själv, lite seg och där kräver hon mycket ben och säte. Vi har utvecklats mycket med tiden och har hunnit starta LC hoppning, LC dressyr och P70 fälttävlan. Hon blev senskadad hösten/tidig vinter 2015 men började igångsättningen våren 2016. Hon är snart fit for fight igen! Vi har nu haft Temmel i lite mer än ett år och jag är väldigt tacksam att vi får låna henne.

Hon ägs av Ann Herrström men reds av döttrarna, Elenore och Sara.

Temmel är en väldigt snäll ponny och skulle aldrig skada någon eller göra något elakt mot någon med mening. Hon är en pigg och glad ponny och hon har ingen aning om hur gammal hon är.DSC_0298

Painted of Love

DSC_0078

Pinto, som han kallas, är en liten häst. En valack född 2011 och han är ca 153 cm i mankhöjd. Pinto är en korsning med 50% Paint, 12,5% Halvblod, 12,5% Arab, 12,5% Welshponny och 12,5% Nordsvensk. E. Okänd U. Beauty.

Jag fick hem Pinto i början av sommaren 2015, då var han sutten på och skrittad med ledare ca 3 gånger. Jag red in honom under sommaren och påbörjade inhoppning. Under sensommaren/tidig höst 2015 åkte han hem en period (kanske 2 månader ca) och sedan kom han tillbaka. Då började vi där vi avslutade, han fick börja hoppträna lite och nu har han gjort stora framsteg. Han har varit på en pay and jump, startade bara bomklass och travade runt för att få prova själva grejen bara. Han har lärt sig studs och kombinationer, han kan skänkelvikningar, öppna och har påbörjat galoppbyten. Jag har haft Pinto i ca 6 mån, han är en rolig häst och han har lätt för att lära sig.

Han ägs av familjen Andersson/Thörnberg som bor utanför Götene/Kinnekulle.

Pinto är en glad prick och en söt ponny i hästformat. Trots att han är liten så har han sina trotsperioder, då han tycker att ryttaren är en onödig flugskit på ryggen som han skulle klara sig bättre utan. Han försöker aldrig få av ryttaren i den bemärkelsen, dock kan han bli lätt både i bak och i fram om han tycker att det bli jobbigt. Han är inte dum men han har attityd och han svarar för sig. En tuff och envis häst som kommer göra allt för sin ryttare bara man lyckas vända envisheten till något bra!

DSC_0069

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>