Tidigare hästar

Info om mina tidigare hästar

Här kommer lite bilder och kort info om tidigare hästar som jag har haft.

Ysselvliedt´s Carmen

Carmen, som vi kallade henne, var min fösta ”egna” ponny. Vi lånade henne av en tjej som heter Jenny. Carmen var/är ett litet B-ponny sto. 120 cm i mankhöjd, en liten Welsh mountain. Importerad från Nederländerna, e. Lange Voren Reuben u. Lange Voren Naomi.

När vi hade Carmen så var hon en väldigt envis liten ponny. Det bästa hon visste var att bli körd, hon sprang med öronen spetsade framåt och såg allmänt nöjd ut. Hon gillade att hoppa, så länge det var hemma och allt skedde på hennes villkor. På Pay and Jumps och hopptävlingar så blev vi uteslutna nästan varje gång. Vi blev dock 2:a i KM hoppning, vi hoppade då typ 40 cm och vi blev tvåa av tre startande varav en trillade av.

Vi tog över Carmen efter att min kompis fick en ny, större, ponny då. I början av 2011 tog vi över henne, vi lånade henne i ca 1 år, vi lämnade tillbaka henne i början av 2012 då jag blev väldigt stor för henne.

Carmen var en väldigt snäll ponny, inte den piggaste i världen men en underbart rolig ponny. Tyvärr vet jag inte mer om henne just nu än att hon blev såld till småland.

Smokie

169-300x199

Smokie var den första ponnyn vi ägde. Hon var ett C-ponny sto född 1997. Smokie var 136,5 cm i mankhöjd, en korsningsponny. Hon kom från början från Storbritannien men blev därifrån importerad till Danmark. Hon blev sedan importerad från Danmark till Sverige, sedan från Sverige till Norge och sedan tillbaka till Sverige. Till slut hamnade hon hos mig.

Vi fick hem Smokie den 29 januari 2012, då lånade vi henne på prov i ca en månad, vi köpte henne alltså den sista februari 2012.

Smokie var en väldigt speciell ponny, hon var väldigt rädd om bakbenen och också om öronen i början. Det finns väldigt mycket att skriva om denna ponnyn, hon var en speciell individ som betydde extremt mycket för mig.

Vi hann tyvärr inte göra så mycket, resultat och träningsmässigt, vill säga. Tyvärr var hon en väldigt trasig ponny, hon hade väldigt många olika skador så som spatt i båda bak, en cysta i vänster armbågsled och tendens till fång. En ponny med många skador både fysiskt och psykiskt. Vi ägde Smokie i lite mindre än 3 år, då hon blev väldigt dålig väldigt snabbt i december 2014. Smokie och Crispie var väldigt tighta och det var väldigt jobbigt att se hur Crispie mådde när Smokie totalt gav upp…

3 december 2014 avslutade Smokie sin tid på jorden. Jag är väldigt tacksam för tiden jag fick med henne men självklart önskar jag att den hade blivit längre…

smokie

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>